4 Ocak 2011 Salı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de karşı karşıya kalınan en önemli güvenlik sorunlarının başında organize suçlar gelmektedir. Ulusal ve uluslararası bağlantılı özellikle uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile mali suçlar ve silah kaçakçılığı başta olmak üzere yasadışı haksız kazanç ve yüksek menfaat amaçlayan ve genelde teşekkül meydana getirmek suretiyle işlenen organize suçlar; toplumun barış ve sükûnunu bozmakta, kamu otoritesini tehdit etmektedir.       Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları, bilişim suçları, silah mühimmat, tarihi eser, nükleer madde ile uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddelerin kaçakçılığı ile son günlerde önemini ve etkilerini daha yakından izlediğimiz organize suçlarla mücadele görevini üstlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, toplumu kıskacı altına alan kaçakçılık konusu ile mücadele eden kuruluşların başında gelmektedir.

      Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı,  bahsedilen konular dâhilinde çalışmalarını en üst seviyeye çıkartarak toplumumuzun, huzur ve güven içerisinde sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamak ve uluslararası platformda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlamaktadır. 2009 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Merkez ve İl birimleri tarafından, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Birimlerimiz tarafından gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele faaliyetlerinde elde edilen başarılardan, bu alanda çalışmalar yürüten ülke ve kuruluşlarca yayınlanan raporlarda da övgüyle bahsedilmektedir.


      Kurumsallaşmamız başarımızın en önemli unsurudur. Her geçen gün bu anlamda büyük adımlar atılmaktadır. Bireyin bir değer olduğu ancak tek başına bir anlam ifade etmediği, kurumsal olabilmenin de her biri ayrı bir değer olan bu bireylerin sistemli bir şekilde yapıya katkı sağlamaları şeklinde mükemmelliğe ulaşması mümkün olmaktadır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı İl Birimleri hukuka ve  insan haklarına saygılı, ülke menfaatlerini en üst seviyede tutabilen ve kurumuna, konum itibariyle en fazla katkıyı sağlayan bireylerin bir araya gelmesi ile başarıyı yakalamaya çalışmaktadır.


      Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, her türlü kaçakçılık ve organize suçlara karşı sürdürdüğü mücadelesinde, modern dünyanın kabul ettiği evrensel değerleri ve pozitif bilimin yol göstericiliğini kendisine rehber edinmiştir.


      Günümüzde Avrupa Birliği üye ülkeleri başta olmak üzere çoğu ülkede ortalama 200–250 kişiye 1 polis düşerken ülkemizde bu sayının ortalama 400 kişiye 1 polis şeklinde olduğu görülmektedir. Ülkemizdeki  Polis sayısı, bu rakamlarla diğer ülkelere göre oldukça düşük durumdadır. Doğal olarak ülke genelindeki bu ihtiyaç birimlerimize de yansımakta ve mücadelemizi olumsuz yönde etkilemektedir. Önceliğimiz, Birimlerimizin sayısal olarak en az Avrupa Birliği standartlarına ulaştırılması ve bu süreçte görev alanımızın özellikleri nedeniyle de çalışanlarının, nitelik olarak en üst seviyeye çıkartılması olacaktır.          Başarısı her platformda dile getirilen Başkanlığımız aynı zamanda diğer kurumlara da iyi bir örnek olarak ön plana çıkmaktadır. Örnek olabilmek güzel olduğu kadar da sorumluluk getiren ayrı bir özelliktir. Bu bilinçle hareket etmenin, kurumumuzun her bir bireyine de ayrı ayrı görevler yüklediği  bilinmektedir.


KOM slaytını indirmek için tıklayın.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top