28 Ocak 2012 Cumartesi

PMYO Başvuru şekli ve istenilen şartları hatırlayalım.

YGS ile birlikte PMYO sınavları hızla yaklaşırken, PMYO Öğrencisi olmak için belirli şartlar ve şekiller var onları tekrar inceleyelim.

İşte o şart ve şekiller:


İnternet Üzerinden Ön Başvuru

Polis Meslek Yüksek Okullarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar YGS sonuçları açıklandıktan sonrahttp://pmyo.pa.edu.tr. adresinden Başkanlıkça belirlenen tarihler arasında ön başvuru yapabileceklerdir.

 

Şahsen Başvuru ve Evrak Teslimi

İnternetten ön başvuru yapan ve Yükseköğretim Geçiş Sınavından (YGS) istenilen puanı ve üzerinde alan adaylar Başkanlıkça belirlenen tarihler arasında Ek-2’de bulunan ikamet illerine göre başvuru, seçme ve değerlendirme sınav merkezlerine bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir (Her yıl değişebilme ihtimali vardır. Aşağıda belirtilen 2011 yılında düzenlenen Başvuru Merkezleridir). İnternet üzerinden ön başvurusunu yapan, ancak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen şartları taşımayan veBaşkanlıkça belirlenen tarihler arasında başvuru merkezlerine şahsen başvuru ve evrak teslimi için gelmeyen adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. (İnternet üzerinden ön başvurumüracaat sayılmaz.)

 

 

 

Başvuru Esnasında Adaylardan İstenilen Belgeler:

        1- Sınav Başvuru dilekçesi, ( http://pmyo.pa.edu.tr. İnternet adresinden alınacaktır)

 

2- Aday Tanıma Bilgi Formu ( http://pmyo.pa.edu.tr. İnternet adresinden alınacaktır)

 

3- Başvuru ücretinin yatırıldığına dair Banka Dekontu,

 

4- Adaylar başvuru esnasında Nüfus Cüzdanı ibraz etmek zorundadırlar, (Üzerinde TC Kimlik Numarası olmayan Nüfus Cüzdanı kabul edilmeyecektir.)

            5- Lise Diploması veya Mezuniyet Çıkış Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi veya tasdikli örneği [Lise 4. Sınıfta öğrenim gören öğrenciler okudukları Okul Müdürlüklerinden Başvuru Dilekçesi’ndeki Öğrenim Bilgileri bölümünü onaylatacaktır.] (Yüksek Okul mezunu veya Yüksek Okulda öğrenim görenler Lise Diplomalarını temin edememeleri halinde, Yüksekokul Müdürlüklerinden Lise Diplomalarının tasdikli sureti istenilecektir. Ancak, bu adaylar yazılı sınavında başarılı olmaları halinde PMYO’ya kayıt esnasında Lise Diplomalarının aslını teslim etmek zorundadırlar.) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ortaöğretim kurumlarınca Türkçe olarak tanzim edilen diploma ve diğer öğrenim belgeleri kabul edilerek herhangi bir denklik belgesi istenilmeyecektir.

6- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. ve 10. maddelerinde belirtilen hususlara uygun olarak son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Ad ve Soyadı yazılacak ve zarf içerisinde teslim edilecektir.)

7- Adli Sicil kaydı bulunan adaylar ilgili mahkeme kararını,

8- Yaş tashihi yaptıran adaylar yaş tashihi ile ilgili mahkeme kararını ibraz edeceklerdir,

9- Askerlik hizmetini yapmış adaylardan, başvuru esnasında “Askerlik Terhis Belgesi”,

10- Askerlik hizmetini yapmamış iki yıllık Yüksekokul veya dört yıllık Fakülte mezunu adayların 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince Tecil Belgesi,

11- Evli ise Evlenme Cüzdanı aslı ve fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, Ayrıca, Emniyet Teşkilatı Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocuklarından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’ndan alınan “Şehitlik veya Vazife Malullük Belgesi” istenir. (Son bir yıl içerisinde alınan belgeler geçerlidir.)

DİKKAT : 29/06/2009 tarih ve 2009/15169 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 31/07/2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15169 karar sayılı “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik” gereği PMYO Başvurularında adaylardan Nüfus Cüzdanı fotokopisi,YGS sonuç belgesi, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Adli Sicil belgesi ve İkametgah belgesi istenmeyecektir.

DİKKAT : Ön başvurusunu yapıp da evraklarını belirtilen sürede teslim etmeyen, başvurusunu yapmayan veya yapamayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen/giremeyen/sınava alınmayan/sınavdan çıkarılan/mülakat ve yazılı sınavda başarısız olan/ sınavı geçersiz sayılan/ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran/sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmez. Hiçbir surette sınav ücreti iade edilmeyeceğinden, adayların mağdur olmamaları için başvuru şartlarını çok iyi inceleyerek, şartları taşımaları halinde sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

BAŞVURU YERLERİ: Ankara, Bolu ve Düzce’de ikamet eden adaylar Polis Akademisi

Başkanlığı Gölbaşı kampüsüne; diğer illerde ikamet eden adaylar EK-2’de bulunan Polis Meslek Yüksekokullarına müracaat edeceklerdir.

İNTERNETTEN ÖN BAŞVURU TARİHLERİ : YGS sonuçları açıklandıktan sonra http://pmyo.pa.edu.tr.adresinden Başkanlıkça belirlenen tarihler  arasında ön başvuruda

bulanabileceklerdir.

BAŞVURU ÜCRETİ : Her yıl Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünce belirlenmektedir.

BAŞVURU ÜCRETİ İÇİN HESAP NUMARASI : Her yıl Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünce belirlenmektedir.

BAŞVURU MERKEZLERİNE ŞAHSEN BAŞVURU TARİHLERİ : Başkanlıkça belirlenen tarihler arasında yapılacaktır.

 

MÜLAKAT SINAVI TARİHLERİ : Başkanlıkça belirlenen tarihler  arasında yapılacaktır.

PMYO YAZILI SINAV ÜCRETİ : Bu ücreti yalnızca PMYO yazılı sınavına girmeye hak kazanan adaylar yatıracaklardır.

YAZILI SINAV TARİHİ VE MERKEZLERİ : Sınav ÖSYM Başkanlığınca ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen tarihte Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Niğde, Samsun, Sivas, Trabzon, Van, Zonguldak olmak üzere toplam 20 sınav merkezinde yapılacaktır.

YAZILI SINAVIN İÇERİĞİ : Yazılı sınavda adaylara ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinden oluşan 120 soruluk bir test uygulanacaktır. Test, beş seçenekli çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Testteki konular ve ağırlıkları; Genel Yetenek : Türkçe (%30), Matematik (%30), Genel Kültür : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10), Türkiye ve Dünya Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%10), Güncel ve Kültürel Konular (%10) şeklinde olacaktır.

YAZILI SINAV DEĞERLENDİRME VE İTİRAZ: Cevap kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirmede doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın almış olduğu ham puan bulunacaktır. Başarı puanı tespit edilirken ham puan 100/120 ile çarpılacak ve böylece yüz (100) tam puan üzerinden başarı puanı hesaplanacaktır. Başarı sırası belirlenirken; başarı puanlarının eşit olması durumunda yıl, ay, gün yaşı küçük olan adaya öncelik verilecektir. Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazları, sonuçların internette açıklanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde ÖSYM Başkanlığına yapabileceklerdir. ÖSYM Başkanlığı süresi içinde yapılan itirazlar inceleyerek, sonuçlarını adaylara 20 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İRTİBAT ADRESİ : Polis Akademisi Başkanlığı PMYO Şube Müdürlüğü Gölbaşı/ANKARA

WEB ADRESLERİ : http://pmyo.pa.edu.tr, www.pa.edu.tr ve www.egm.gov.tr

TELEFON : (0312) 412 54 00 pbx

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top