9 Mayıs 2012 Çarşamba

Erzincan PMYO'nun temeli atıldı!

Erzincan'a Polis Meslek Yüksek Okulu açılıyor!




Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) temel atma töreni yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Sayın Selman Yenigün, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel, Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve diğer davetliler katıldı.

İçişleri Bakanı Sayın Şahin, burada yaptığı konuşmada, iç güvenlik teşkilatlarının, vatanın bölünmez bütünlüğü için büyük bir dikkat ve özveriyle görev yaptığının altını çizdi. İç güvenlik teşkilatlarının olmazsa olmazının eğitim olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, bu gerçeği fark ederek polis meslek yüksekokullarını ülke sathına yaydıklarını kaydetti. Erzincan'da çağa yakışan bir kampüsün temelini attıklarını belirten İçişleri Bakanı Sayın Şahin, 60 milyon liraya yakın maliyetle tamamlanacak okulda, gençlerin daha iyi eğitim alarak yetişmelerinin sağlanacağını söyledi. Teşkilat’taki kaliteli eğitimle hukuk üstünlüğü ilkesinin Teşkilat mensuplarınca benimsenmesinin önemini vurgulayan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, “Bu eğitim sayesinde zorda kolaylığı sağlayacağız. İşimiz hukuk çerçevesinde hukuksuzlukla mücadele etmek. Hukuki olacağız. Polisimiz kızmayacak, bağırmayacak. Karşıdakinin hukuku yok, ölçüsü yok. Taş atana gene razıyız. Elinde kaleş, bixi, kanasla, akreple donananlar var. İşte onların karşısında da polis, jandarma, asker hukuk çerçevesinde mücadele verecek” dedi.

 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iki iş makinesinin yakılmasına değinen İçişleri Bakanı Sayın Şahin, “Doğubayazıt'ta bir köy yolu şantiyesinde iki iş makinesini birileri ateşe vermiş. Birileri eğitiliyor, birileri de eğitimden inadına uzaklaşıyor, iyilikten kaçıyor, kaçırılıyor. Yaşatmak için değil, öldürmek ve yaralamak için ama bir gerçek var ki iyilik, hak, hukuk, insanlık, adalet; kötülüğe, yanlışlığa, bölücülüğe her zaman galip gelecek" diye konuştu.

 

Okulun tam bir üniversite kampüsü gibi projelendirildiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ise okul tamamlandığında bölgenin polis eğitim üssü haline geleceğini ve Erzincan'a ayrı bir güzellik getireceğini vurguladı.

 

Polis Akademisi’ne bağlı 26 PMYO’da 16 bin polis adayının eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, “Teşkilatımız, yaklaşık 250 bin kişilik güçlü kadrosuyla nüfusumuzun yüzde 80’ine hizmet vermektedir. Emniyet Teşkilatı olarak teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, suçluların bir adım önünde stratejiler geliştirmeyi kendine ilke edinerek enerjimizin kaynağı vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet sunmanın gayreti içindeyiz. Yapılan son kamuoyu araştırmalarında Emniyet Teşkilatı’nın en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yer alması, vatandaşlarımızın sunulan güvenlik hizmetlerini takdir ettiğinin en önemli göstergesidir” diye konuştu. Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personelle gerçekleşebileceğine dikkat çeken Emniyet Genel Müdürü Sayın Kılıçlar, “Özellikle Sayın Başbakanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın destekleri ile her türlü kaynağın seferber edildiğine şahit oluyoruz. Bunun en güzel örneği, temelini atacağımız, yapımını TOKİ’nin üstlendiği Erzincan PMYO’dur” dedi.

 

Erzincan Valisi Sayın Selman Yenigün de törendeki konuşmasında eğitimin, Emniyet mensupları için önemini şu sözlerle vurguladı: “Devletlerin birinci görev ve sorumluluğu vatandaşının huzur ve asayişini en üst düzeyde sağlamak, can ve mal güvenliğini korumaktır. Bu görevi de en iyi eğitilmiş ve donatılmış güvenlik güçleri ile yerine getirir. Eğitim polis teşkilatının öncelikli konusudur. Polisin sayıca fazla olmasından çok nitelikli eğitim alması demokrasilerde son derece önemsenen bir husustur.”

 

TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel ise TOKİ olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

Protokol üyeleri tarafından butona basılarak okulun temelinin atılmasıyla tören sona erdi.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top