21 Haziran 2012 Perşembe

"Çanak çanağa değmeden şıngırdamaz..."

Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç'ten polis emirlerine itaat etmeyerek direnen ve polis tarafından zor kullanılan şahsa atasözüyle yaklaştı: Çanak çanağa değmeden şıngırdamaz...




Erzurum’da polislere yönelik düzenlenen iletişim konferansında Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç’in atasözlü benzetmesi farklı değerlendirmelere neden oldu. Kamil Genç, “Ben Çankırı Çerkeşliyim. Bizim oralarda meşhur bir atasözü vardır. Çanak çanağa değmedenşıngırdamaz” dedi.

Dün yaşanan polislerin vatandaşa yönelik orantısız güç olayı Türkiye’de adeta infial uyandırdı. BugünErzurum Ticaret Saniye Odası'nda polislere yönelik Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Bilgi Merkezi'nce toplumsal olaylarda iletişim konulu bir konferans düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürleri, Şube Müdürleri ve çoğunluğu çevik kuvvet şubesinden polislerin katıldığı konferansta Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Fatma Geçikli, bilgi aktarımında bulundu. Doç. Dr. Fatma Geçikli sunumunda dün İstanbul’da yaşanan olaya değinerek bu konuda katılımcı polislerin görüşlerini belirtmesini istedi. Bunun üzerine mikrofonu alan Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç’in atasözlü benzetmesi haklı karşılandı. Emniyet MüdürüKamil Genç, “Ben Çankırı Çerkeşliyim. Bizim oralarda meşhur bir atasözü vardır. Çanak çanağa değmeden şıngırdamaz” dedi.
Polisin orantısız güç kullanmasını tasvip etmediklerini dile getiren Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç, şöyle konuştu:

“Ben Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç. Dünkü olay biz olay yerinde değildik. İki tarafında haklı yada haksız tarafları vardır. Ben Çankırı Çerkeşliyim. Bizim oralarda meşhur bir atasözü vardır. Çanakçanağa vurmadan şıngırdamaz derler. Atalarımız belki psikoloji, sosyoloji vesaire falan bilmiyorlardı ama gerçektende atasözleriyle bazı konuları çok güzel vurgulamışlar. Bu olayında illaki haklı ya da haksız tarafları vardır. Tabii aşırı güç kullanmak tasvip edilemez. Bizim kültürümüzde biraz maalesef şuan halada var. Sözlü hakaret ve küfür. Şiddetin önüne geçiyor. Şahit olduğumuz olaylar var. Vatandaş bizim polis arkadaşın anasına küfrediyor bundan dolayı polis arkadaş vatandaştan sonuna kadar davacı oluyor. Ama bunu da gördüm vatandaş polis arkadaşın kafasını gözünü kırıyor daha sonra bizimki gidip mahkemeden şikayetini geri çekiyor, vazgeçiyor.”
Genç, konuşmasında ABD’de polise el kalkması halinde filmin de koptuğunu, bunun karşılığında şiddet uygulandığını belirtti.

Konferansta söz alan Havalimanı Şube Müdürü Mustafa Uluç’ta bazı olaylar da polisin de vatandaşların şiddetine maruz kaldıklarını ifade ederek, adli yargının bu konuya daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.
Uluç, yaşadığı bir olay da örnek vererek, “Savcı beye rica ettim. Ve beraber bir olaya birlikte gittik. Savcı arabadan iner inmez sivil halde taşlar, sopalar havada uçuştu. Savcı arabaya hemen geri binmek zorunda kaldı” dedi.

Öte yandan, konferansta atasözlü benzetme yapan Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç, ErzurumEmniyet Müdürlüğü Haziran ayı “Ayın Polisi” olarak seçilmişti.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

1 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top