21 Nisan 2013 Pazar

2013 PMYO'ya başvuru aşamaları nasıl olacak?

2013 PMYO Başvuru Aşamalarını anlatmadan önce sizlere pmyo.pa.edu.tr adresindeki uyarıları hatırlatmak istedim:



1) İNTERNETTEN ÖN BAŞVURU TARİHLERİ: http://pmyo.pa.edu.tr adresinden 24 Nisan - 11 Mayıs 2013 tarihleri arasında

2) BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ VE HESAP NUMARASI: Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi TR530001200938500080000015 hesap numarasına 24 Nisan - 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında 50 TL  yatırılacaktır. (Ücretin banka şubesinden yatırılması gerekmektedir. İnternet bankacılığı, EFT vb. aracılığıyla yatırılan ücretler kabul edilmeyecektir.) 

3) BAŞVURU MERKEZLERİNE ŞAHSEN BAŞVURU TARİHLERİ: 29 Nisan - 11 Mayıs 2013 tarihleri arasında (1 ve 5 Mayıs tarihleri hariç)
 
4)ADAY DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAVI TARİHLERİ: 20 Mayıs - 01 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.( 26 Mayıs hariç )

5)YAZILI SINAV ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ: Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarılı olan adaylar, ÖSYM Başkanlığının hesabına 20 Mayıs - 04 Haziran 2013 tarihleri arasında yatıracaktır.

6)YAZILI SINAV TARİHİ : 30 Haziran  2013 Pazar Günü (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacaktır)
 
 

  Tarif edelim neler yapacaksınız:

 
  Öncelikle 24 Nisan 2013 sabahı hemen pmyo.pa.edu.tr adresine girin. Hemen formu doldurun. İstenen bilgileri tamamlayın. Formu gönderin. 
 
2. Yapmanız gereken başvuru ücretini zamanında yatırın kesinlikle son ana bırakmayın. Başvurunuz alınmaz.  
 
3. Yapmanız gereken şey ise belgelerinizi hazırlayın. Başvuru kılavuzunda istenen belgeleri tamamlayın:

1-Adaylar başvuru esnasında Nüfus Cüzdanı ibraz etmek zorundadırlar. (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Numaralı olacaktır.)
2-Sınav Başvuru dilekçesi (http://pmyo.pa.edu.tr İnternet adresinden alınacaktır),
3-Aday Tanıma Bilgi Formu (http://pmyo.pa.edu.tr İnternet adresinden alınacaktır),
4-Başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
5-Lise mezunu olanlar Lise Diploması veya Mezuniyet Çıkış Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisini veya tasdikli örneğini getireceklerdir. Lise 4. sınıfta öğrenim görenler ise okudukları Okul Müdürlüklerinden Başvuru Dilekçesindeki Öğrenim Bilgileri bölümün onaylatacaktır. (Yüksekokul mezunu veya Yüksekokulda öğrenim görenler lise diplomalarını temin edememeleri halinde, Yüksekokul Müdürlüklerinden Lise Diplomalarının tasdikli sureti istenilecektir. Ancak bu adaylar yazılı sınavda başarılı olmaları halinde eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar Lise Diplomalarının aslını teslim etmek zorundadırlar. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ortaöğretim kurumlarınca Türkçe olarak tanzim edilen diploma ve diğer öğrenim belgeleri kabul edilerek herhangi bir denklik belgesi istenilmeyecektir.)
6-16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun olarak son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf (zarf içerisine koyulacaktır),
7-Yaş tashihi yaptıran adaylar yaş tashihi ile ilgili mahkeme kararının aslı ve fotokopisi,
8-Askerlik hizmetini yapan Adaylar için "Askerlik Terhis Belgesi" aslı ve fotokopisi,
9-Emniyet Teşkilatı Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve çocuklarından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'ndan alınan "Şehitlik veya Vazife Malullük Belgesi" aslı ve fotokopisi istenir. (Son bir Yıl içerisinde alınan belgeler geçerlidir.)
NOT: Aslı ve fotokopisi istenen belgelerin asılları adaylarda kalacak olup fotokopileri alınacaktır. Ayrıca, geçmiş yıllarda Polis Meslek Yüksekokullarında Sağlık Şartları nedeniyle çıkarılanlar ile PMYO Sınavlarına girmiş ve kaybetmiş adaylar, şartları taşıması halinde yeniden başvuruda bulunabilirler.

4. Evrakları tamamladıysanız sınav başvuru merkezlerine gidiniz. 29 Nisan - 11 Mayıs 2013 tarihi sakın kaçırmayın.


İstediğiniz başvuru merkezine başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra size mülakat sınavına gireceğiniz yer ve zaman tebliğ edilecek. Vaktinde mülakat sınavı için PMYO'da olun. Mülakat (Aday değerlendirme ve seçme ) sınavlarından başarıyla geçen adaylar. 2013 PMYO sınavına girmeye hak kazanacaklar. 2013 PMYO Sınavı 30 Haziran  2013 tarihinde ÖSYM tarafından ÖSYM'nin belirttiği sınav merkezlerinde yapılacak. Örneğin: İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü.

Sorularınızı yorumlarla bizlere iletebilirsiniz.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top