23 Haziran 2012 Cumartesi

2012 PMYO Sınavı(öneriler)

2012 PMYO Sınavı 1 Temmuzda. Sınava çok az gün kala çalışmalar sona eriyor ve sınav heyecanı hakim oluyor. Peki sınav nasıl olacak?




SINAV İÇERİĞİ

TOPLAM 120 TEST SORUSU SORULACAK

Genel Yetenek:Türkçe (%30), Matematik (%30)

Genel KültürAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10), Türkiye ve Dünya Coğrafyası (%10), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%10), Güncel ve Kültürel Konular (%10)

 

NET SAYILAR VERELİM:  Türkçe 36 SORU, Matematik 36 SORU , Tarih 12 SORU , Coğrafya 12 SORU, Vatandaşlık Bilgisi 24 SORU: TOPLAMDA120 Soru.

 

ÖNEMLİ UYARI

ÖSYM NÜFUS CÜZDANI DIŞINDAKİ BELGELERİ KİMLİK OLARAK KABUL ETMİYOR. NÜFUS CÜZDANINIZI KESİNLİKLE UNUTMAYIN.

 

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRECEK?

21 Mayıs – 02 Haziran 2012 tarihleri arasında 21 Başvuru ve Sınav Merkezinde yapılan olan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavına katılan adaylardan 27.396 erkek ve 5.361 bayan aday olmak üzere toplam 32.757 aday, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarılı olmuştur. Başarılı adaylar 2012 PMYO Sınavına katılmaya hak kazandılar.

 

ÖNERİLERİMİZ

Bol bol denemeler çözmeye devam edin. Bu sınav YGS gibi değil, son güne kadar çalışabilirsiniz. Basit bir sınav mantık soruları hakim. Vatandaşlık ve Güncel Bilginize güveniyorsanız kitapçığınızda Vatandaşlık bölümü 97. sorudan itibaren başlıyor bence 97. sorudan başlayın seri bir şekilde vatandaşlık ve günceli bitirin. Sizi vatandaşlıkta zorlayan bir soru olduğunda işaret koyun vakit kaybetmeden geçin o soruyu. Vatandaşlığı yaptığınızda Türkçeye geçmeden optik forma kodlayın. Kaydırma yapmayın.

Türkçe ve matematik soruları zor değil .Mantık demiştik.

ÇIKMIŞ SINAV SORULARINI BURADAN İNCELEYİN

Türkçe'de noktalama, yazım hataları, paragrafın ana düşüncesi gibi sorular hakim. 36 Soru...

Matematik ve Geometri soruları = YGS düzeyinde hatta daha basit. 36 soru...

Tarih sorusu yine YGS düzeyinde 12 soru.

Coğrafya bölümü ise Genel Kültürü gerçekten çok hissettiriyor. 2010 PMYO'da karşıma havalimanı sorusu gelmişti. O sorum yanlış çıkmıştı (: İlk girişte kazandık ancak coğrafyam berbattı. 12 Soru geliyor.

Vatandaşlık-Güncel çok basit. Ben medyayı iyi takip ederim. O yüzden vatandaşlıktan hemen başladım. 2 dakika sürmemiştir. İnanın delirmiş gibi saldırdım oraya çevreden görenler herhalde bu kitapçığı daha önceden görmüş derlerdi. 24 soru geliyor.

 

Sınavdan çıktığınızda sınavı yorumlayanlar olacak. Sakın onlara takılıp moralinizi bozmayın. İnanın çok iyi geçti diyenler, sınavı yorumlayanlar pek iyi bilmeyenlerdir, savunma mekanizmaları kendilerini öyle tatmin etmektedir. Sınavdan çıktığımda millet vatandaşlığı yorumluyordu içime kurt düşürdüler. Ama emindim sınavda onları işaretlediğimde ve eve gittim kontrol ettim.  Vatandaşlıktan full çekmiştim.

Bu saatten sonra konu çalışacaksanız. Sadece güncel ve vatandaşlık bilgisine yoğunlaşın derim. Özel günler ( Örneğin: 2010 PMYO'da Dünya Tiyatrolar Günü çıktı.  ), Bakan Adı, Ödül alan filmler, Turnuvalar, Anayasa vs. Bunları ezberleyin. Hatta son güne kadar aynı şeyleri tekrarlayın. Bilseniz bile sınav anı uçmasın diye sık sık tekrar lazım vatandaşlıkta.

Hazırladığımız güncel bilgilerin bir kısmına buradan ulaşabilirsiniz. Kaynaklarınızdan da bol bol vatandaşlığı takip edin.

 

Sınav Soru ve Cevapları

Sınav soru ve cevaplarını internet sitemizden yayınlayacağız. Yayınlansın diye de ÖSYM ile iletişime geçeceğiz.

 

Tüm Aday Kardeşlerime Başarılar Dilerim.

Sorularınız varsa yorumlar sizin için açık (:

 
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

6 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top