14 Temmuz 2012 Cumartesi

Karabük POMEM'de mezuniyet coşkusu!



Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü’nün 11.dönem Mezuniyet Töreni gerçekleşti.


Mezuniyet törenine, Kalkınma Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekilleri Sayın Mehmet Ali Şahin ve Sayın Osman Kahveci, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık Müşaviri Sayın Cumhur Ünal, Özel Güvenlik Daire Başkanı Sayın H. Yusuf Karababa, Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın S. İlhan Acaröz, üst düzey yetkililer ve öğrencilerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, demokratik düzenin gereği olan temel hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesinin, her şeyden önce toplumda düzenin sağlanmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Emniyet Teşkilatının da bu düzen ve asayişin sağlanması için başarıyla hizmet verdiğini ifade eden Genel Müdür Sayın Kılıçlar, “Teşkilat olarak; teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediği, suç ve suçlu kavramının sürekli değiştiği günümüzde, enerjimizin kaynağı vatandaşlarımıza, kaliteli bir hizmet sunma gayretindeyiz. Son zamanlarda en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldığımız anketler, sunulan güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımızca takdir edildiğinin, en büyük göstergesidir” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, güçlü bir Emniyet Teşkilatı için, ilk ve en önemli şartın eğitim olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personel ile verilebileceği gerçeğinden hareketle, bünyemizde bulunan 40 eğitim kurumunda, yaklaşık 24.000 öğrencimizin bu projeksiyon ışığında eğitimine, büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki süreçte, Sayın Başbakanımızın talimatları ve Sayın Bakanımızın destekleri ile 30.000 personelin daha teşkilatımıza katılacak olması, bizleri son derece sevindirmiştir. Bu vesileyle teşkilatım adına buradan şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Genç mezun polis adaylarına da seslenen Genel Müdür Sayın Kılıçlar, “Sevgili genç meslektaşlarım; öğretmen ve eğiticilerinizden aldığınız bilgileri, meslek hayatınızda daha da geliştirerek, hukukun üstünlüğüne inanan, profesyonel mantıkla hareket eden, teori ve pratiği aynı düzeyde kendinde birleştirmiş yeni nesil polisler olarak, suç ve suçlularla mücadelede başarılarımızı katlayarak artıracağınıza inanıyorum.

Her durum ve şartta, demokratik hukuk devleti ilkelerine saygılı ve vatandaşlarımızın memnuniyeti istikametinde çalışmanızı istiyorum. Güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen emniyet teşkilatı; modern çağın donanımlı polisleri olarak sizlerin katılımıyla, daha da güçlenecektir. Görev yapacağınız yerlerde; insan hak ve özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkan, hukuksuzluğa geçit vermeyen polisler olacaksınız. Milletimizin hak ettiği hizmet kalitesini, sizler daha da yükselteceksiniz. Adaleti, vatandaşımıza hizmeti ve ülkemizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan polislerin varlığı, milletimizin güven ve itimadını sürekli kılacaktır. Bu güvene layık olacağınıza gönülden inanıyorum. Aziz milletimizin sizden istediği, beklediği ödev budur. Yaşadığımız yüzyılın en önemli özelliklerinden biri; hiç şüphesiz bilgi üretebilme, bilgiye sahip olma ve bilgiyi güvenlik sürecinde, sağlıklı olarak kullanabilme kabiliyetine sahip, yetişmiş güvenlik güçlerinin varlığıdır.

Unutmayınız ki, Türk Emniyet Teşkilatı; üreteceğiniz sinerji ve gelecekte göstereceğiniz başarı ile ülkemizin huzur ortamının korunmasına, birlik ve beraberliğinin devamına en büyük katkıyı sağlayacaktır. Özellikle sizlerden isteğim: yaptığınız işi sevin, vatandaşlarımıza saygı duyun; gönül kıran değil, gönül yapan olun. Bahtınız açık, yolunuz aydın, başarınız daim olsun” dedi.

Genel Müdür Sayın Kılıçlar, memurların yetişmesi ve donanımlı bireyler olmasında büyük pay sahibi olan, başta fedakâr aileleri olmak üzere, Polis Meslek Eğitim Merkezinin gayretli öğretim kadrosu ve idarecilerine de teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Tören, dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakılması ve yemin töreninin yapılmasının ardından son buldu.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top