7 Mayıs 2011 Cumartesi

2010 PMYO'da bir başarı hikayesi...


 






Arkadaşlar kardeşlerimi görüyorum. Çok küçük düşünüyorlar, tereddüte düşen bile var. Net hedefleri çok düşük. Yedekten girerim diye düşünen bile var. Bu beni hem üzüyor hem de sinirlendiriyor.






1 - PMYOlu olmak için hangi aşamalardan geçiyoruz?




  • YGS'den İstenen Puanı almak


  • Mülakat sınavı


  • PMYO Yazılı Sınavı


  • İntibak Eğitimi ve Sağlık Rapor işlemleri



Yani bizi PMYOya ulaştıracak 4 ana madde var. Birincisinden başlayarak sıra sıra inceleyelim.

YGS'den istenen puanı almak: Arkadaşlar YGS'den istenen puan YGS'ye kadar açıklanmaz diye düşünüyorum. Sizin ilk hedefiniz YGS'den alabileceğiniz en yüksek puanı almak. Sınavdayken bile pes etmemek. YGS nedir? 1. Bölüm sınavıdır. 1. Bölümlere çalışmalısınız. PMYO sınavında da Genel yetenek ve genel kültürde size 1. bölüm sorulacak. Yani YGS'ye iyi hazırlanın, YGS'den sonra bilgilerinizin üzerine daha fazlasını ekler, tekrarlar yapar PMYO yazılı sınavında çok rahat edersiniz.



Basit örnekler:
Arkadaş lise 3'te benim matematiğim kötü diyor. MAT1, çalışıp üzerine yoğunlaştın mı neden olmasın ki? Çeşitli yayınlar var soru bankaları var. Sizi ürkütmeyecek konu anlatımı basit olan kitapları tercih edin, soru bankası ise ezberciliğe yakın olsun (: Ezbercilik kötü diyorlar ama 10 tane arka arkadaya benzer soruları koyuyorlar siz daha iyi kavrıyorsunuz.



Basit örnek 2:
Geçen sene 300 puana ulaşamayan adaylar. Çok yusuf yusuf ettiler. Her yere e-postalar attılar. Toplandılar. Belki YGS ilk kez uygulandığı için puan indirimi olmuştur ya da başvuru azlığından. Ama her zaman o puan düşürülmez. Görürsünüz ilerde... (: İşinizi şansa bırakmayın!



Mülakat Sınavı: Mülakat sınavında çeşit çeşit tarih soruları soruyorlar. Bazılarında kişisel düşünceye bakan sorular var bazılarında ise direkt kendinizle alakalı sorular. Bu sorular aslında bilgi ölçmekten çok sizin konuşmanızı sınıyor. Ama siz yine de o inkılap tarihine çalışın. İnkılap size PMYO yazılı sınavında da yarayacak.
Mülakat sınavında Diş, Psikoloji, Cildiye, renk körlüğü, boy-kilo endeksi, fiziki hareketler ( çök kalk, şinav, mekik onar tane) , kurul ( soru-cevap yani konuşma ) ile karşılacaksınız. Ben heyecanlanmıştım o gün ama geçince bir şey yokmuş dedim (:



PMYO Yazılı Sınavı: PMYO kaynağı edinin. Türkçe 1. Bölüme göre budanmış olacak. Sizden YGS'de ki gibi ayrıntı şeyler istemiyorlar. Fakat MAT a dikkat edin. Matematik 1. bölümün nerdeyse tamamı çıkıyor; fakat yine Türkçede ki gibi mantıki, mantıki olması sizin çalışmamanız anlamına gelmez. Geometri ise 1. bölüm ek olarak Anatilik Geo ve Çemberin analitiği çıkıyor, çıkar... Genel yeteneği tamamladık. Şimdi genel kültüre bakalım. Genel Kültürde: Tarih, Coğ, Vatandaşlık var. Tarihi, inkılap tarihi oluşturuyor. Coğrafya ise karışık bir şey (: Sınavda çok şarşırmıştım. Gerçekten genel kültür denilecek Coğrafya sorusu gelmişti. Onları inceleyin. Vatandaşlık ise Yasama-Yürütme-Yargı ve Güncellerden oluşuyor. YYY'i ezberleyin. Çok basit küçük kağıtlara not edin unutacağınız şeyleri sağa sola yapıştırın. Güncel ise son 1 ayda yavaş yavaş haber sitelerinin 2010-2011 önemli arşivlerine bakın. Önemli günlere bakın! Önemli ödüller ve filmlere bakın! Olimpiyatlar, Maçlar, Oyunlar, Turnuvalar bakın! Güncel ne varsa bakın. Bakan adlarını ezberleyin! Zaten PMYO adayı haberleri takip etmeli, haberlerde çıkmayan şeyler zaten sorulmaz; haberlere dikkat edin. Gazete okurken "Bu acaba PMYO sınavında karşıma çıkar mı?" şeklinde analiz yapın.



Her neyse. İmkanınız varsa KPSS ön lisans genel kültür yaprak testleri edinin son 2 hafta bol bol çözün.



Ben Polis olmaya takmıştım kafayı. Ne yapayım çalıştım. "Çalışmadan kazandım diyenler" olabilir. Tamamen yalan. Ya 4 kez sınava girmiştir bu 5. sidir ya da çalışmıştır.



İntibak Eğitimi ve Sağlık Şartları: intibak eğitimini siz en son düşüneceksiniz. İntibak eğitiminde okul kurallarını öğreniyorsunuz o kadar. Sağlık şartları ise siz hedefe odaklanırken önemli eğer uyuyorsanız bu şartlara daha fazla şey kurcalamayın, siz gidin ders çalışın...



Maddelerde ki sıralar gibi hedefler koyun yani ilk olarak YGS'de en iyisini yapın sonra Mülakatta en son ise PMYO yazılı sınavında.



Ve bir de şunu ekleyeyim. Kendinizi hiçbir zaman kandırmayın. Bir üniteyi kavradığınıza emin olmadan sallayıp atmayın... En boş anınızda bilgisayarın başına geçin. Bilgisayar da da boşa vakit geçirmeyin. Bu uyarı sınav dönemine 4 ay kala içindir (:
90 Net yaptım. Aksaray PMYO'dayım. Kardeşlere başarılar.

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

4 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 PMYO - PMYOHaber.Blogspot.Com - (Polismyo.com)
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top